תערוכת היין הכשר ירושלים 2013
אווירה, מקצועיות ואפילו יין טוב. ( טוב לא רק )
יקב ססלוב:
רוני ססלוב מטעימה את הרוזה החדש שלהם שאוטוטו יצא לשוק.
בלנד של מרלו, שיראז, קברנה סובניון.
צבע יפה ומהנה, יין צלול. ריחות פירותיים מהנים ולא מעיקים שבקצוות מרגישים עשבי תיבול טריים . בפה היין פירותי והפה מתמלא בטעמים של פטל צעיר, אפטר טייסט מענג שמוציא את המיטב של השיראז קקאו ועוד עשבי תיבול טריים.
להגיש מצונן מאוד ולהתענג. יופי של יין.
אדום 2010: קרם קדיתא
זה יין מהליגה של הגדולים.
קברנה סובניון שמעניק ריחות מדהימים של שיזף ,פטל קינמון ומעט אגוז מוסקט. הפה מתמלא בטעמים של פרי טוב, איזון מושלם בין חומציות לפרי ולאחוזי האלכוהול . החבית מעניקה עיקצוצים של טוסט קלוי ושוקולד באפטר טייסט. יין שאסור לוותר עליו בטעימה.
יקב לוריא:
גוורצטמינר של גידי סיידא.
גוורץ חצי יבש:
ין גוורץ שהפה הישראלי יאהב. ריחות קלאסיים של הזן הזה. בפה היין פרחוני וטרופי כמו שצריך.
המון פרי הדר, אננס מוצק, קיווי בקצוות ואת הכל מחברים 12.5% האלכוהול. יין טוב שכנראה יעלם מהמדפים עוד לפני בוא הקיץ.
גוורץ יבש:
זה כבר יין מענין ומרתק. גידי קצת שובר מוסכמות ומעניק לנו גוורצימינר שונה . טעמים טובים של פירות טרופיים שלא מעיקים ומאפשרים לענבי הגוורצטימינר גם לשחרר טעמים נוספים שתמיד נבלעים במתיקות שיש בפרי. שומר ועשבי תיבול רטובים מלטפים את הפה ונותנים פייט טוב למתיקות. זה יין שונה ומיוחד. לדעתי זה היין שהכי מפתיע בתערוכה.
ינון 2010: היין נמכר רק ביקב לוריא.
בלנד: קברנה, שיראז וקברנה פרנק.
זה היין הצעיר של היקב שמעניק לטועם להבין את פוטנציאל הענבים שממנו מפיקים אחר כך את הגראנד ויטל, יין הדגל של לוריא.
פרי עוצמתי שמאוזן היטב עם רמת חומציות טובה. חבית שרק ליטפה את שלושת הזנים ולא העיקה עליהם בששת החודשים שהנוזל שהה בה. כל זן הצליח לקחת ממנה מעט תיבול והזנים נשארו די דומיננטים עד שאפשר לחוש בטעימה כל זן בנפרד. יין טוב .
יקב בזלת הגולן:
קברנה סובניון 2010 ( ברונזה )
שמונה חודשים בחבית, צבע אדום עז. ריחות טובים של פרי יער שחור עם מנטה ומעט קקאו.
היין מאוד מענג לשתיה ומשחרר עוד ועוד טעמים וריחות טובים ונקיים בכל לגימה.
יקב רות:
וזו הבעיה כאשר בעל יקב או יינן לא נמצאים בתערוכה מסודרת ומרשימה כמו זו. משאירים את הטעימה המקצועית בידי מטעימים שלא באמת מכירים את היקב ולא באמת יכולים לתת הסברים לגבי היינות שהיקב עשה. הייתי מצפה לפחות מהיינן לדאוג שמישהו מקצועי יבדוק את היין לפני שמטעימים אותו.
קברנה סובניון רזרב 2009.
ריחות של ריבת שיזיפים מתוקים ומעיקים. ובקצוות יש ריחות של כמהין שמעידים על בעיתיות ביין.
בפה הפרי מאוד מתוק עם מרירות באפטר טייסט.
קז'ואל 2011
בלנד של קברנה סוביניון, מרלו, שיראז ומלבק 12 חודשים בחביות עץ אלון, 14% אלכוהול.
ארומה של פרי בשל מאוד שקיבל קצת רקבון. בפה יש תחושה לא נעימה של ריבה מומסת ופירות טרופיים מתוקים שלא קשורים לכלום. הברט עושה שמות ליין ותיקוני החומצה לא עזרו להעלים אותו. מה שאמור היה להיות יין בשרני ואדמתי קיבל טעמי בית מרקחת. יין גרוע. לצערי גם בבקבוק החדש שנפתח היו את אותם סימנים.
יקב דלתון: עלמה 2010
קברנה, מרלו, קברנה פרנק.
היין הינו בלנד בורדו משובח ופשוט מהנה ביותר. קלאסיקה במיטבה.
עלמה 2010:
שיראז מורבדר ותוספת של 5% ויונייה.
ין פירותי ומתובל נפלא, עם גוף מצויין וחמיצות מאזנת ומרעננת. בלנד קלאסי של קוט דו רון
זה יין שעושה שמח.
יקב בנימינה:
קריניאן גליל רזרב 2010.
ב 2009 השיקו בנימינה את הקריניאן גליל הראשון מסדרת רזרב. היין היה מפתיע והייתה תחושה שבנימינה מטפלים בזן הזה כמו שצריך ( אוכמניות, שיזפים,המון תבלינים )
ובכלל בשנים האחרונות יקבי הבוטיק עשו רק טוב לקריניאן המושפל ואט אט הצליחו להתאהב בו מחדש. אבל הנה באה לה שנת 2010 ובנימינה משיקים את קריניאן רזרב 2010 מסדרת גליל והאמת לא ברור לי למה זה קרה להם. היין דליל חסר עוצמה וברק לצבע, חומציות מאוד גבוהה ומרירות באפטר טייסט. ועושה רושם שהענבים לא הגיעו לידי הבשלה כמו שצריך ותיקוני החומצה עשו שמות ביין. קריניאן רזרב גליל 2010 של בנימינה הוא יין לא טוב.
ספיר: אבני החושן 2009
בלנד של קברנה סובניון 40% מרלו 20% שיראז
16 חודשים בחבית 12.5% אלכוהול . צבע מרשים ומהנה של שחור מבריק, ריחות טובים של פרי שחור בעיקר הדובדבן עם פלפל לבן ואספרסו בקצוות. בפה יש המון פרי משובח ודחוס אפטר טייסט של קקאו ומנטה. יין משובח.
יקב כרמל: מידטריניאן 2009
היין השלישי של כרמל מידיטרניאן כשהראשון ב 2007 עשה המון רעש בהצהרתו כיין ים תיכוני עוצמתי ובועט שמושפעים מיינות עמק הרון. ב 2008 היין היה יותר מאופק חביב יותר לחיך הישראלי וכינתי אותו אז כיין ורסטילי.מדיטרניאן 2009 נטעם על ידי אתמול בפעם הראשונה בתערוכה והיין מעניק ריחות טובים וטעמי פרי טוב עם רמת חומציות די גבוהה. זה יין צעיר מידי לטעמי , הוא אמור להתפרץ מתישהו וזה בטוח יקרא אבל עדיין הוא מבקש להניח לו ולתת לו לאת הזמן שלו.
רקאנטי: השיק שני יינות החודש:
מרלו רזרב כרם מנרה 2010 ו קברנה סוביניון רזרב כרם לבנון .
שני היינות משיכים בקו של יקב רקאנטי בבציר מוקדם ובהכנת יין עם רמת חומציות גבוהה מתוך התחשבות מקסימלית בלקוח שאוהב לאכול אוכל מאוד שומני. אלו יינות לאוכל מצהירים הייננים והקונצנזוס של כתבי היין מעניק להם את הגושפנקה כאילו הם צודקים .
שני היינות האלו הן יינות קרים מאוד שרמת החומציות שבהן מעיקה. אין אפשרות לפרי לבוא לידי ביטוי . היינות סגורים מאוד ומלבד אלכוהול שמציף את האף אין אפשרות לריח אחר לבוא לצוץ אפילו.
נכון שיינות חומציים במידה מעניקים תחושה טובה לסועד ולי כשף קל יותר להתאים אוכל ליין מהג'אנר הזה כי הוא לא מבקש ממני לחשוב הרבה. זרוק לצלחת גושי שומן שסביבם בשר ותגיש את היינות האלו איתו. מיצי הקיבה ישמחו לתוספת החומציות שיש ביין על מנת לעקל את הבשר. מעבר לזה אין פרי אין מתיקות שמאזנת אין לפרי יכולת לצייץ אפילו.
נכון היין שונה , נקי, עם המון ירקרקות שאולי מעיד על פוטנציאל לשנים הבאות . אבל פה מגיע הפרדוקס . אמרתם יין לאוכל , יין זמין, יין שתי. סורי, הפעם משהו התפקשש ביינות הללו.
שף אלון גונן מסעדת אל בריו, בית איש הענבים כתב באתר היין אדום או לבן